ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ŠKOLNÍ JÍDELNA

MATEŘSKÁ ŠKOLA

Jídelní lístek

Jídelníček

                                    

Jídelní lístek od 17. 2. - 21. 2. 2020

Pondělí 17.2.

PŘESNÍDÁVKA:            jogurt, piškoty, mléko

POLÉVKA:                    krupicová

OBĚD:                           játra na cibulce, rýže, čaj

SVAČINA:                    chléb s máslem, tvrdý sýr, zelenina, čaj

 

Úterý 18.2.

PŘESNÍDÁVKA:             rohlík s paštikou, ovoce, čaj

POLÉVKA:                     frankfurtská

OBĚD:                            čočka na kyselo, vařené vajíčko, vdolek, nápoj

SVAČINA:                     ovocná přesnídávka, křehký plátek, čaj

 

Středa 19.2.

PŘESNÍDÁVKA:             chléb s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, bílá káva

POLÉVKA:                     kroupová

OBĚD:                            zapečené těstoviny, červená řepa, čaj

SVAČINA:                     houska s pomazánkovým máslem, paprika, mléko

 

Čtvrtek 20.2.

PŘESNÍDÁVKA:            chléb s medovým máslem, ovoce, mléko

POLÉVKA:                    hovězí se strouháním

OBĚD:                           kuřecí stehenní plátek na smetaně, kynutý knedlík, čaj

SVAČINA:                    chléb s rybí pomazánkou, čaj

 

Pátek 21.2.

PŘESNÍDÁVKA:            rohlík s taveným sýrem, zelenina, caro

POLÉVKA:                    květáková

OBĚD:                           sekaná pečeně, brambor, kyselá okurka, čaj

SVAČINA:                    cereálie v mléce, čaj

 

Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.

Seznam alergenů: 

1-obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

2-korýši a výrobky z nich

3-vejce a výrobky z nich

4-ryby a výrobky z nich

5-podzemnice olejná(arašídy) a výrobky z nich

6-sójové boby(sója)

7-mléko a výrobky z nich

8-skořápkové plody - ořechy a výrobky z nich

9-celer a výrobky z něj

10-hořčice a výrobky z ní

11-sezamová semena a výrobky z nich

12- oxid siřičitý a siřičitany

13-vlčí bob(lupina)

14-měkkýši a výrobky z nich  

Jídlo obsahuje alergeny. Jejich čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídla.